Selecteer een pagina

Verleden week raakte ik in gesprek met een leuke jongeman. Hij was single en ik vroeg hem of hij zich aan zou melden voor een leuke activiteit waar hij andere singles kon ontmoeten. Zijn antwoord? ‘Nee, zo hopeloos op zoek ben ik nog niet…..! ‘

Hopeloos? Wanneer ben je eigenlijk hopeloos?

In een oude Linda las ik dat 2 op de 5 vrouwen vrezen nooit aan de man te komen. Is dat dan hopeloos? Of wanneer je de ene na de andere mislukte relatie heb gehad? Of wanneer je de 40 gaat passeren en je vrienden en vriendinnen allemaal een gezin aan het stichten zijn. Zo zijn er nog meer situaties te verzinnen….

Ik kan me voorstellen dat je je op sommige momenten in je leven hopeloos kan voelen en denken dat het vinden van de juiste partner jou echt niet gaat lukken.

Stoer
Ik vind het juist heel stoer en eerlijk wanneerliefde je ervoor uitkomt open te staan voor een relatie. Of dat je durft uit te spreken dat je op zoek bent naar een maatje. Diep van binnen vinden we het toch allemaal fijn om iemand te hebben die om je geeft. Iemand die af en toe een arm om je heen slaat en met wie je dingen kunt delen? De mens heeft nu eenmaal een diepgewortelde behoefte om gekend te worden…..

Ik ben het met bovenstaande jongeman eens dat je niet hopeloos op zoek moet gaan naar het vinden van die partner. Je kunt wel bewust actie ondernemen in het ontmoeten van nieuwe mensen. De activiteiten hebben niet het hoofddoel: het vinden van een partner. Je breidt je sociale netwerk uit! En daar begint het toch allemaal mee? En zoals wij al vaker hebben geschreven: daarna zie je het wel… 😉
Wellicht kom je die leuke man of vrouw een paar weken later weer tegen op een braderie, in de supermarkt of in je dorp. Dan is het toch een stuk makkelijker om degene aan te spreken? (en anders kunnen wij ook altijd nog ergens een handje helpen ;-)).

Dus weg met dat woord hopeloos!  Je bent stoer! Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarvoor moet je natuurlijk wel actie ondernemen, dus…go for it! 

sukha proost liefde
Liefs, Mar
Trouwens… Na mijn uitleg over MAR evenementen heb ik de jongeman wel aan het twijfelen gekregen 🙂